Tiedonsiirtoa Jukolan malliin

Järjestelyiltään maailman parhaan suunnistusviestin laadun takeena on aktiivinen tiedonsiirto edellisiltä järjestäjiltä seuraaville. Järjestelyt raportoidaan yksityiskohtia myöten vuosittain järjestävän tahon toimesta. Tulevien vuosien viesti-isännät hyödyntävät näitä oppeja parhaansa mukaan suunnitelmissaan säilyttäen onnistuneet asiat ja kehittäen toimintaa niillä osa-alueilla joissa se on tarpeen.

Turussa marraskuun lopussa järjestetyssä Jukolan tiedonsiirtokokouksessa oli läsnä poikkeuksellisen paljon tulevia järjestäjiä. Kesällä järjestelyoikeudet myönnettiin aina vuoteen 2021 saakka, joten paikalle saapui edustusta peräti seitsemästä tulevasta Jukola-seurasta.

Lappee-Jukolan toimitsijoita oli paikalla 21. Eri toiminnoista vastaavat jakaantuivat pienryhmiin kuuntelemaan edellisen kesän Kuopio-Jukolan järjestäjien ajatuksia projektista ja keskustelemaan tulevan kesän Louna-Jukolan järjestäjien kanssa heidän suunnitelmistaan. Kuopiolaisten kokemuksia ja mielipiteitä kuunneltiin erityisen tarkasti, koska sekä Kuopiossa että Lappeenrannassa tapahtuma sijoittuu peltoalueelle. Kävijämäärältään pienen kaupungin kokoisen tapahtuman rakentaminen pellolle vaatii tuhansien asioiden huomioimista.

Jukolan järjestelyjen arvostuksesta suunnistuspiireissä saatiin jälleen hyvä osoitus, kun Kuopio-Jukolan mediatiimi valittiin Suomen Suunnistusliiton juhlagaalassa vuoden 2014 suunnistustoimittaja -palkinnon saajaksi. Vapaaehtoisvoimin toiminut tiimi sai kiitosta mm. sosiaalisen median uudenlaisesta hyödyntämisestä. Mediatiimin ja koko muun järjestelyorganisaation toimintaan järjestelyvuosien aikana voi tutustua Kuopio-Jukolan nettisivuilla www.jukola.com/2014/ julkaistun loppuraportin kautta.